Print Options:

Mini vanille muffins

Met dit recept maak je heerlijke, schattige, kleine mini muffins. Ik sneed hiervoor uit een stuk bakpapier, vierkantjes en gebruikte deze als muffinvormpjes. Werkte perfect!

In dit recept gebruikte ik walnoten en witte chocolade maar die kun je vervangen met alles wat je lekker vindt of je laat het weg. Het kan allemaal.

Description

Ingrediënten voor  20 mini muffins:

  • 200 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 175 ml karnemelk
  • 50 gram gesmolten boter
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 150 gram witte chocolade  in stukjes gesneden
  • 150 gram walnoten, even geroosterd in een koekenpan en in stukjes gehakt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei (large)
  • 1/2 theelepel bakingsoda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Verwarm de oven voor om 220 graden.

In een kom meng je de droge ingrediënten met elkaar; de bloem, zout, bakpoeder en bakingsoda en suiker. Zet dit even aan de kant.

In een andere kom mix je met een garde  de boter, olie, ei, karnemelk en vanille extract met elkaar.

Schenk nu de natte ingrediënten  bij de droge ingrediënten en roer dit met een spatel even door elkaar. Voeg nu de gehakte walnoten en stukjes chocolade toe. Schep dit even om. Het hoeft geen egaal beslag te zijn. Mogen best wat klonten inzitten. Het is dus belangrijk om het beslag niet "over te mixen". Het moet een dik beslag zijn.

Schenk het beslag in de muffinvormpjes en vul ze tot de rand. Eventueel kun je nog een paar stukjes walnoot/witte chocolade op de bovenkant strooien.

Bak de muffins de eerste 5 minuten op 220 graden en verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en bak ze in nog eens 7 minuten mooi goud bruin.

Controleer met een tandenstokertje of de muffins gaar zijn van binnen.

Warm zijn ze het lekkerste! Invriezen gaat prima met deze muffins.