Turkse pide met gehakt

Ik maak eigenlijk nooit iets uit de Turkse keuken, terwijl er zoveel heerlijke gerechten zijn. Afgelopen week aten we een heerlijke heldere Chinese kippensoep en ik wilde er een lekker hartig broodje bij. Deze pide broodjes zagen er zo lekker uit, dat ik ze besloot te maken. Nou, ik kan je vertellen dat ze lekkerder waren dan dat ik me had kunnen bedenken! Ik had 10 broodjes gemaakt en de helft heb ik in de vriezer gedaan. Als je ze, bevroren, 10 minuutjes opwarmt in de oven, zijn ze net zo lekker.

Ingrediënten voor 10 pide broodjes;

 • 500 gram bloem
 • 250 ml lauwwarme melk
 • 1 ei
 • 1 eetlepel suiker
 • 2 theelepels zout
 • 7 gram droge gist
 • 3 eetlepels olijfolie
 • halve theelepel boter

Ingrediënten voor het gehaktmengsel:

 • 500 gram gehakt
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 3 takken peterselie, fijn gesneden
 • 1 groene peper, fijn gesneden
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 rode paprika in stukjes
 • 2 teentjes knoflook uit de pers
 • 2 theelepels zwarte peper
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel zout

Kneed alle ingrediënten voor de broodjes met de deeghaak tot een soepel deeg. Dek dit af en laat dit ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

Ondertussen doe je alle ingrediënten voor het gehaktmengsel in een kom en meng je dit goed door elkaar.

Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Maak een balletje en rol dit uit met een deegroller tot een ovale vorm. Doe een beetje van het gehaktmengsel op het deeg en maak hier boot vormpjes van. Voordat je de pide’s in de oven doet, smeer je de randen en de buitenkanten in met wat eigeel, zodat je een mooie goudbruine kleur krijgt.

Bak de broodjes af, in ongeveer 30 minuten op 180 graden. Zodra de randjes bruin kleuren, zijn de broodjes klaar. Laat ze niet te lang in de oven, anders worden ze hard.

27 gedachten over “Turkse pide met gehakt

 1. Kris schreef:

  Goedenavond, ik zag uw recept voorbij komen en het ziet er echt heerlijk uit. Ik wil het graag een keer proberen, echter ik heb geen keukenmachine met deeghaak. Kan je het deeg ook met de hand kneden ? Alvast bedankt voor uw reactie !

 2. Beau schreef:

  Moet je het gehaktmengsel eerst aanbakken alvorens in het deeg doen of moet je het gehaktmengsel er rauw in doen zodat het in de oven gaat wordt?

 3. Evie schreef:

  Hallo! Kan je deze broodjes ook van tevoren klaarmaken en even opwarmen in de oven wanneer je ze wil gaan eten? Blijven ze dan net zo lekker? Alvast bedankt!

 4. Naomi schreef:

  Vanmorgen op Pinterest gezien, vanmiddag het deeg met de hand gekneed (heerlijk) en vanavond met zn vieren alles op gegeten zelfs de kids vonden het heel lekker.
  Dankjewel voor mijn nieuwe recept.

   • Ri schreef:

    Dit recept is heerlijk!! Ik ga ze nu voor de tweede keer maken. Echter een vraag met betrekking tot invriezen.

    Als ik het brood met de vulling ongebakken invries. Moet ik het dan eerst laten ontdooien alvorens ik de pide afbak. Of kan ik ze ook bevroren afbakken met wat extra tijd?

  • Mooie recepten schreef:

   Hi Eveline, wat bedoel je precies? Het recept zoals het er staat klopt echt. Een heleboel mensen hebben deze reeds gemaakt met succes. Gr, Aruna

 5. Rita schreef:

  Hoi
  Overheerlijk dit recept. Ik doe soms de laatste 10 min nog een beetje geraspte kaas erover.
  Zou dit ook gemaakt kunnen worden met shoarma erin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.