Garnalenkroketjes met citroenmayonaise

Als wij uit eten gaan en ik zie ze op de menukaart staan, dan kies ik hier wel heel vaak voor. Ben er echt dol op! Voor het kerstdiner met mijn zusjes en aanhang, werd voor mij gekozen dat ik wel de voorgerechtjes zou doen. Het liefst deed ik natuurlijk het dessert maar dat vonden ze ineens te makkelijk 😉

Dus ik koos onder andere voor de garnalenkroketjes. Deze stonden al zo lang op mijn lijstje om uit te proberen en nu ging het eindelijk gebeuren!

Natuurlijk bakte ik er een paar om te proeven en smaken fantastisch!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor circa 40 kroketjes;

  • 500 gram Hollandse garnalen
  • 2 visbouillonblokjes
  • 750 ml water
  • 2 fijn gestampte teentjes knoflook (dit kun je evt weglaten, maar ik hou erg van knoflook)
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 2 takjes peterselie, fijn gesneden
  • 250 gram bloem
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • paneermeel

Citroenmayonaise (meng onderstaande ingrediënten met elkaar)

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels creme fraiche
  • 1 takjes fijn gesneden bieslook
  • halve verse citroen

Leg de bouillonblokjes in het water met de fijn gestampte teentjes knoflook en laat dit circa 10 minuten doorkoken.

Doe de boter in een pan en laat dit rustig smelten. Als dit gesmolten is, voeg je in 1 keer de bloem toe. Bak de bloem in circa 3 minuten gaar. Voeg hier vervolgens de bouillon aan toe, in kleine scheutjes. Wacht met het volgende scheutje totdat het vorige is opgenomen.

Als je alle bouillon hebt toegevoegd, doe je hier de peterselie en de garnalen bij. Schep dit goed om en voeg naar smaak zout en peper toe.

Laat dit in de koelkast in minimaal 2 uur opstijven. Maak hier vervolgens kroketvormpjes van.

Rol dit door de losgeklopte eieren en daarna door de paneermeel.

Bak de kroketjes in circa 4/5 minuten goudbruin en geniet ervan met de heerlijke saus!

Je kunt de kroketjes prima invriezen.

2 gedachten over “Garnalenkroketjes met citroenmayonaise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *