Als je van kokos houdt, dan zul je hier echt van genieten! Ik ben er gek op! En ik had ze zelf nog nooit eerder gemaakt. Zoveel verzoekjes hiervoor gekregen, dat ik eindelijk een poging waagde.
Goelong Goelong ook wel bekend als gekleurde flensjes (pannenkoeken) die gevuld zijn met heerlijke geraspte kokos. Er zijn zoveel verschillende recepten te vinden op het internet. Dit is het uiteindelijk geworden.
Dat ik ze niet eerder gemaakt hebt, zo easy en verrukkelijk! De volgende keer maak ik de groene variant met pandan extract.
Ingrediënten voor ca 30 flensjes;
Voor de vulling;
- 350 gram bruine suiker (of Gula Djawa)
- 450 gram geraspte, droge kokos
- 200 ml kokosmelk
Voor de flensjes;
- 4 eieren
- 400 ml kokosmelk
- 300 ml water
- 300 gram bloem
- snufje zout
- 50 ml zonnebloemolie
- paar druppels rode kleurstof
Bereiding van de vulling:
Zet een steelpan op vuur en doe daarin de kokosmelk en bruine suiker en roer het regelmatig tot dat de suiker volledig is opgelost.
Voeg daarna de geraspte kokos toe en blijf dan ook continu roeren. Wanneer al het water is opgenomen en de vulling wat droog is, kun je de pan van het vuur halen.
Het kokosmengsel apart zetten en goed laten afkoelen.
Bereiding de flensjes:
Meng de rode kleurstof mengen met de kokosmelk om de roze kleur te krijgen.
Klop vervolgens de eieren in een kom tot dat ze luchtig zijn. Dit kan met een handmixer of een garde. Voeg daarna de kokosmelk, water en zonnebloemolie toe.
Zeef de bloem en voeg dit ook toe samen met het zout. Meng dit goed door elkaar. Zorg ervoor dat je een mooi glad pannenkoek beslag krijgt. Desnoods haalt je het beslag door een zeef.
Bak de flensjes vervolgens in een koekenpan met antiaanbaklaag zo dun mogelijk. Doordat je al zonnebloemolie in het beslag hebt gedaan, hoef je verder geen boter of olie te gebruiken als je tenminste een goede koekenpan met een anti aanbaklaag hebt.
Vul als laatste de roze flensjes met de kokosvulling. Leg hiervoor een lang smal lint van de vulling over de roze flensje en rol ze helemaal op tot ze goed dicht zijn.
Ik vind ze warm het lekkerste maar ook koud samen ze heerlijk!
Hii!
Kan je ze ook vegetarisch maken? Zo ja, waarmee kan je de eieren het beste vervangen?
Groetjes!
Hi, de eieren kun je niet zomaar vervangen. Je kunt wat meer melk of water toevoegen om een mooi beslag te krijgen. Exact weet ik het niet, heb het zelf nog niet geprobeerd zonder ei. X
Hoi Aruna,
Gister deze flensjes gemaakt en wat waren ze heerlijk🤗🤗🤗 lekker simpel en snel klaar.
Jammer dat ik geen foto kan toevoegen.
Gr Varisha
Wat super leuk om te horen Varish! XXX
Mijn cocosvulling was te droog moet ik het langer op vuur laten?
Hoi kan je dit ook een paar dagen van te voren maken. Zo ja Hoelang kan je dit bewaren?
Groetjes
Hi Anita, je kan het 2 dagen van te voren maken en in huishoudfolie wikkelen en in de koelkast bewaren. X
Hoi Aruna,
Hoe groot (cm) zijn de flesjes ongeveer? 20cm? Of groter?
Hoi Shalini, klopt inderdaad,circa 20 cm. X
Geweldige recepten ik kan ze gebruiken op me dolle kook dgn
Wat leuk om te horen!
Hoi Aruna,
Ik heb ze net gemaakt samen met mijn moeder! We zijn er helemaal gek op!! Vraagje: het flensje brak af en toe bij het oprollen, moeten we ze helemaal laten afkoelen of toch wat dikker maken?
Groetjes,
Aminah
Hoi Aruna,
Ik heb ze net gemaakt samen met mijn moeder! We zijn er helemaal gek op!! Vraagje: het flensje scheurde (af en toe) bij het oprollen, moeten we ze helemaal laten afkoelen of toch wat dikker maken?
Groetjes,
Aminah
Hi Aminah, wat goed te horen! Waarschijnlijk zijn ze dan iets te dun. Als ze te dik zijn scheuren ze ook sneller dus net zo dik als pannenkoeken, zeg ik altijd.
Kan ik goelong goelong ook in de vriezer bewaren?
Julie
Hi, ja hoor dat kan zeker. Smorgens uit de vriezer halen en rustig laten ontdooien. Eventueel kun je het heel even in de magnetron opwarmen, vlak voor gebruik. X
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven