Heerlijke speculaastaart

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Heerlijke speculaastaart
pinit

Zoals jullie misschien wel weten, maak ik mijn amandelspijs zelf.  Net zo makkelijk en zo veel lekkerder dan die uit de supermarkt. Het recept zal ik heel snel delen. We zijn thuis allemaal gek op speculaas, dus ik besloot alvast deze heerlijke, gevulde speculaas taart uit te proberen. Zo ongelofelijk lekker! Ik heb zo wat de halve taart opgegeten, ik kon gewoon niet stoppen. Stukje bij het ontbijt, bij de lunch, tussendoor. Dus wees opgepast haha.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Heerlijke speculaastaart

Ingredienten voor een vorm van 24-26 cm

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze

    Meng de bloem, de basterdsuiker, speculaaskruiden, zout en bakingsoda in een kom. Doe hier nu de boter en karnemelk bij. Kneed dit met je handen tot een samenhangend deeg en verpak dit in vershoudfolie. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm goed in met boter.

    Neem 2/3e van het deeg en rol dit met de deegroller uit tot een plak die groot genoeg is om de bodem en zijkanten van de vorm mee te bekleden. Snij het overtollige deeg weg.

    Verkruimel het amandelspijs. Voeg net zoveel ei toe tot je een smeuïge massa hebt. Ik voeg meestal 2/3 van de eieren toe en ook nog circa 40 gram water om tot het gewenst resultaat te komen.

    Verdeel dit over het deeg in de vorm.  Smeer de bovenkant van het spijs nu in met wat gesmolten boter, zodat je spijs straks lekker zacht wordt en blijft. .Met het overige stuk deeg bedek je de bovenkant. Snij netjes de randjes bij. Bestrijk de bovenkant met het overige ei.

    Decoreer de bovenkant met de amandelen. Hierna bestrijk je het geheel nogmaals met ei.  Bak de speculaas in circa 45 minuten gaar.

    Laat de speculaas helemaal afkoelen voor je deze aansnijdt. En nu lekker genieten.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.