Als je niet lang in de keuken wilt staan en je bent net als ik een echte chocoholic (verslaafd aan chocolade) dan moet je deze chocolademousse echt uitproberen. Het enige dat je nodig hebt is slagroom en chocolade. Eventueel kun je wat extra smaakmakers toevoegen, zoals espressopoeder of vanille extract. Maar dat hoeft niet. Ik deed er wel een theelepel espressopoeder bij, dit geeft de chocolade een intensere smaak en je proeft verder de espresso niet terug.
Het maken kost je max 15 minuten tijd, daarna laat je de mousse opstijven in de koelkast. Perfect dessert om vooraf voor te bereiden.
Makkelijke chocomousse met 2 ingredienten
Ingredienten
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Verwarm 250 ml slagroom in een steelpannetje en breng dit zachtjes aan de kook samen met de espressopoeder/vanille extract als je dit gebruikt.
Doe de stukjes chocolade in een hittebestendige kom.
Schenk de warme slagroom over de chocolade, laat dit 5 min staan. Na 5 minuten roer je dit tot een egale ganache en laat dit wat afkoelen.
Klop ondertussen de overige 250 ml slagroom tot zachte pieken, dus niet helemaal stijf.
Spatel de helft van de slagroom door de ganache. Zorg dat je de luchtigheid behoudt, dus niet roeren maar spatelen.
Voeg de andere helft van de slagroom toe en spatel dit er ook doorheen.
Verdeel de mousse over de glaasjes en laat dit minimaal 2 uur opstijven.
Garneer met wat chocolade schaafsel of eventueel vers fruit.
Spatel de helft van de sla
