Met deze cake steel je aboluut de show! Niet alleen omdat het er zo culinair uitziet maar smaakt ook echt fantastisch. Een zachte chocolade chiffon/sponge cake met een vulling van een heerlijk mokkaroom. Versier de cake naar eigen inzicht of hou het gewoon lekker simpel. Ik weet zeker dat iedereen fan zal zijn.
Op mijn Tik Tok account heb ik een filmpje gemaakt, hoe ik de cake roll maak.
Mokka chocolade cake roll
Ingredienten voor een bakvorm van ca 20 x 30 cm
Voor de cake plaat
Voor de vulling
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix in een kom het cakemeel, cacaooeder en espressopoeder. Leg dit aan de kant.
Scheid de eieren in 2 kommen. Het eiwit in de ene kom en eigeel in de andere. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
Mix de eiwitten op een middel snelheid tot het begint te schuimen. Voeg dan lepel voor lepel, 100 gram suiker toe. Mix dan door tot je stijve pieken hebt. Leg dit aan de kant.
Doe de overige 50 gram suiker bij het eigeel en mix dit tot je een lichtgeel mengsel hebt. Voeg de melk, olie en vanille extract toe en mix dit door het mengsel.
Haal het meelmengsel door een zeef boven het eigeelmengsel. Mix dit op een lage snelheid door elkaar totdat het gemengd is.
Doe 1/3 van het eiwitmengsel bij het eigeelmengsel en vouw/schep dit met een spatel erdoorheen. Neem hierbij de bodem mee.. Doe het zelfde met de rest van het eiwitmengsel. Zorg dat je de luchtigheid behoud en ga niet langer door met spatelen als nodig.
Leg een bakpapier op de bakplaat en verdeel het beslag over de bakplaat, strijk dit glad.
Bak de cake in circa 13 minuten gaar. Je merkt dat de cake gaar is, doordat de cake bol gaat staan en/of de randen donkerder kleuren.
Laat de cake 5 minuten afkoelen buiten de oven. En ga dan met een mes langs de randjes om de cake los te maken.
Keer de bakplaat om op een rek. Haal het bakpapier er voorzichtig af.
Leg een nieuwe bakpapier op de cake en draai de cake weer om, zodat het bakpapier weer onder ligt.
Rol de cake met het bakpapier op, terwijl de cake nog warm is. En laat dit zo helemaal afkoelen.
Voor de vulling doe je de slagroom, poedersuiker, espressopoeder en vanille extract in een kom en klop dit tot je stevige room hebt.
Als de cake is afgekoeld rol je de cake weer uit en verdeel je de room over de cakeplaat. Bewaar een beetje van de room voor decoratie. Laat een strook van 5 cm vrij van room aan het eind van de cakeplaat, zodat je dit makkelijker kunt oprollen.
Rol de cake op dezelfde manier op als eerder. Rol de cake in een stuk huishoudfolie en druk dit stevig aan. Laat dit minimaal 3 uur koelen zodat de room steviger wordt.
Voor het serveren snij je de beide uiteinden eraf, zodat je mooi de rol ziet. (niet weggooien, lekker zelf opeten)
Garneer met toefjes overgebleven room en mokkaboontjes.
Geniet!
