De lekkerste berlinerbollen met gele room

De lekkerste berlinerbollen met gele room
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Mijn favoriete berlinerbol is die gevuld met gele room! Echt, je kunt me ervoor wakker maken. En zeker met dit recept. De berlinerbollen zijn heerlijk zacht van binnen, echt een traktatie!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

De lekkerste berlinerbollen met gele room

Bereidingswijze

Ingrediënten voor circa 12 berlinerbollen (afhankelijk van de grootte);

  • 300 gram bloem
  • 40 gram suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 x het recept van mijn banketbakkersroom
  • 120 gram warme melk (niet heet)
  • 40 gram gesmolten boter
  • 7 gram gist
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 100 gram (poeder) suiker om de bollen doorheen te rollen

Voor de vulling:

  • Mijn recept van de 

Doe de gist met de suiker in de warme melk en laat dit 5 minuten staan. Doe de bloem in een mengkom en voeg het zout, ei, gesmolten boter, olie en vervolgens het gistmengsel toe.

Meng het geheel met een mixer met deeghaken kort op de laagste stand en dan ongeveer 5 minuten op de hoogste stand tot een samenhangend deeg ontstaat. Je kunt het deeg ook met de handen kneden, hier ben je ongeveer 15 minuten mee bezig totdat je een mooie, zachte deeg hebt.  Dek de mengkom af met plasticfolie en zet het op een warme (tochtvrije) plaats totdat het deeg duidelijk zichtbaar is gerezen. Dit zal ongeveer een 1 a 1,5 uur duren.

Kneed het gerezen deeg even kort door en leg het op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5/6 cm. Maak uit het deeg met een ronde steker (of de rand van een glas) cirkels met een doornsnede van ongeveer 5 cm. Dek de cirkels af met plasticfolie. Laat de berlinerbollen rijzen, totdat ze duidelijk zichtbaar zijn gerezen.

Verhit de olie. Doe de bollen voorzichtig in de olie en zorg voor voldoende tussenruimte. Bak de bollen circa 1 minuut  tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Draai de bollen om en bak ze aan de andere kant ook goudbruin. Laat de bollen op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen en rol ze vervolgens door de suiker.

Om de bollen te vullen, maak je met een rietje aan de zijkant van en bol een gat, draai wat rondjes met het rietje, om zo ruimte te creëren in de bol. Vul een spuitzak met de banketbakkersroom en vul de berlinerbol hiermee.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.