Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik gek op de Aziatische keuken en probeer ik steeds nieuwe recepten uit. Heerlijk om dit te doen en weer wat nieuws te ontdekken. En hoe fijn is het dat mijn jongens tegenwoordig zowat alles wel lusten. Dan is het ook wel echt leuk om nieuwe recepten uit te proberen.
Kip met paksoi
Ingredients
Voor de kip marinade
Voor de saus
Overig
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Meng de kip met de kruiden voor de marinade.
Meng de ingredienten voor de saus met elkaar (behalve het maizenamengsel)
Bak de kip in een beetje olijfolie goudbruin aan alle kanten en haal uit de pan.
Doe in dezelfde pan nog een beetje olie en voeg de knoflook toe. Bak dit lichtbruin en doe hier de saus bij. Voeg hier het witte gedeelte van de paksai aan toe en laat dit op een zacht vuurtje, 3 minuten stoven.
Doe nu de kip en het groene deel van de paksoi bij, schep om en doe hier nu het maizenamengsel bij.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat even doorkoken en doe het vuur uit.
Serveer met witte rijst, eet smakelijk.
