Surinaamse marmercake met gecondenseerde melk

Surinaamse marmercake met gecondenseerde melk
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Zelf vind ik de Surinaamse marmercake de lekkerste cake. Deze maak ik dan ook regelmatig als ik een feestje heb. Hoe maak je deze cake nu zelf? Ontzettend makkelijk en snel te maken.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Surinaamse marmercake met gecondenseerde melk

Bak/Kooktijd 60 mins

Bereidingswijze

Ingrediënten voor een bakblik van 26 cm:

  • 250 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 pak vanille suiker
  • 1 theelepel vanillie essence
  • 1 theelepel amandel essence
  • 150 ml melk op kamertemperatuur
  • 2 eetlepel zoete gecondenseerde melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder (van goede kwaliteit, geen Nesquik)
  • suikermuisjes

Vet je bakvorm goed in en verwarm de oven voor op 160 graden (boven onder warmte)

Klop eerste de boter met(vanille) suiker romig. Je moet de suikerkorreltjes bijna niet meer voelen, dit kan soms wel 20 minuten duren. Doe daarna de eieren er 1 voor 1 bij. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het vorige ei volledig is opgenomen in het beslag. Doe nu de vanille en amandelessence erbij. Zet de mixer op een lage stand en meng het bakpoeder met het meel en doe dit lepel voor lepel bij het beslag. Doe nu de melk erbij. Stop meteen met mixen zodra het het meel en de melk zijn opgenomen in het beslag. Mix niet langer door dan noodzakelijk.

 

Verdeel het beslag in tweeën. Doe de cacaopoeder bij de gecondenseerde melk en mix dit goed door elkaar. Dit doe je vervolgens door de ene helft van het beslag. Meng dit goed met elkaar totdat je een mooie, lichtbruine beslag hebt.

Doe om en om een laagje van het beslag in de bakvorm en als laatste roer je een paar keer met een sateprikker door het beslag om het marmereffect te krijgen.

Bak de cake in circa een uur mooi bruin. Halverwege de baktijd doe ik altijd een stuk folie op mijn cake zodat de bovenkant niet te snel donker wordt. Prik na een uur een sateprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit dan is de cake klaar. Anders verleng je de baktijd steeds met 5 minuten.

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Strooi hier suikermuisjes overheen en klaar is je heerlijke cake!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.