Zelf wafels maken

Mijn moeder had nog een nieuwe wafelijzer op de zolder liggen. Ze was aan het opruimen en vond deze toevallig. Waarschijnlijk heeft mijn zusje deze in een dolle bui gekocht en hier nooit iets mee gedaan 😉 Alleen maar leuk want zo kon ik nu eindelijk deze heerlijke wafels uitproberen! Wat hebben wij allemaal gesmuld en het is zo makkelijk. Eerlijk waar!

Ingrediënten voor circa 10 wafels;

  • 350 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 400 gram melk
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 5 eetlepels olie
  • snufje zout

Mix de droge ingrediënten met elkaar. Doe hierbij de eieren, olie en melk en mix dit met een garde of een handmixer tot een egaal beslag.

Doe het wafelijzer aan en vet deze in met wat boter, dit doe ik zelf met een kwastje.

Daarna doe je hier circa 3 eetlepels van het beslag in. Als dit te veel of te weinig is dan merk je dit al gauw. Zo kun je dit bij de volgende wafel aanpassen.

Wij aten de wafels met een laagje poedersuiker, heerlijk! Je kunt ook extra suiker door het beslag doen om de wafels wat zoeter te maken. Onze oudste zoon at de wafels met een laagje geraspte kaas, ook ontzettend lekker zei hij!

3 gedachten over “Zelf wafels maken

  1. Joze Neijens schreef:

    Heb je recept tot in de puntjes opgevolgd maar ze sm1ken niet naar wafels zee hebben helemaal geen smaak . Heb er op de duur 2 maal zoveel vanillesuiker in gedaan en poedersuiker erop anders waren ze niet te eten …wat is er fout kunnen gaan ?

    • Mooie Recepten schreef:

      Hi Joze,

      Dank voor jouw reactie.

      De wafels zelf horen niet zoet van zichzelf te zijn. Je kunt hier namelijk ook de hartige variant van maken.
      Het is dus eigenlijk de bedoeling dat je hier zelf de topping bij serveert.
      Wil je ze echt zonder topping serveren dan zou ik hier inderdaad meer suiker naar smaak toevoegen.

Laat een antwoord achter aan Joze Neijens Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *