Panna cotta is een Italiaans nagerecht, wat letterlijk vertaald betekent, gekookte room. Het is makkelijk, snel en smaakt heerlijk. Ideaal om vooraf klaar te maken. Je kunt er een laagje rood fruit overheen doen. Je gasten zullen zeker smullen van dit nagerecht. Ik maakte dit voor een feestje in kleine glaasjes. Het zag er erg feestelijk uit! Maar ook lekker als afsluiter van een barbecue.
Panna cotta met agar agar (geen gelatine)
Ingredienten
Voor de aarbeiensaus :
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Verwarm de slagroom met de suiker, merg van het stokje(inclusief het stokje)/vanille extract en de agar agar in een steelpannetjes. Blijf roeren totdat de suiker gesmolten is. Laat dit nog 2 minuten doorkoken en doe dan het vuur uit.
Verdeel de room over 5 glaasjes en stop het in de koelkast voor tenminste 3 uur.
Maak de aardbeien schoon en doe ze in een steelpannetje. Laat de aardbeien op een zacht vuurtje, zacht worden, eventueel met een eetlepel suiker. Als de aardbeien zacht zijn, na ongeveer 10 minuten, kun je hier nog even met een staafmixer doorheen. Laat het volledig afkoelen voordat je de panna cotta hiermee bedekt.
Eet smakelijk!
