Panna cotta met agar agar (geen gelatine)

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Panna cotta met agar agar (geen gelatine)
pinit

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, wat letterlijk vertaald betekent, gekookte room. Het is makkelijk, snel en smaakt heerlijk. Ideaal om vooraf klaar te maken. Je kunt er een laagje rood fruit overheen doen. Je gasten zullen zeker smullen van dit nagerecht. Ik maakte dit voor een feestje in kleine glaasjes. Het zag er erg feestelijk uit! Maar ook lekker als afsluiter van een barbecue.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Panna cotta met agar agar (geen gelatine)

Ingredienten

Voor de aarbeiensaus :

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze

    Verwarm de slagroom met de suiker, merg van het stokje(inclusief het stokje)/vanille extract en de agar agar in een steelpannetjes. Blijf roeren totdat de suiker gesmolten is. Laat dit nog 2 minuten doorkoken en doe dan het vuur uit. 

    Verdeel de room over 5 glaasjes en stop het in de koelkast voor tenminste 3 uur.

    Maak de aardbeien schoon en doe ze in een steelpannetje. Laat de aardbeien op een zacht vuurtje, zacht worden, eventueel met een eetlepel suiker. Als de aardbeien zacht zijn, na ongeveer 10 minuten, kun je hier nog even met een staafmixer doorheen. Laat het volledig afkoelen voordat je de panna cotta hiermee bedekt.

    Eet smakelijk!

     

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.