Mijn man heeft een verse viskraam/winkel ontdekt op Urk. Dus nu heeft hij mij al een keer op een zaterdagochtend om 7:30 uur uit mijn warm bedje gesleurd om hier vis te gaan halen. Inmiddels is de winkel al wat bekender aan het worden, want er stond echt wel een behoorlijke rij. Heel veel soorten verse vis waar je uit kunt kiezen. En we kozen voor de verse (sashimi) zalm en schoongemaakte schol. Op m’n TikTok account kun je de filmpjes hiervan terug vinden.
Maar even over de verse vis, dit was zo ontzettend lekker en vers dat wij inmiddels al meerdere keren langs zijn gereden, dat zegt genoeg denk ik.
Wij zijn thuis fan van goede sashimi en zo een zalmtartaartje mag dan niet ontbreken. Je maakt dit heel eenvoudig zelf. Leuk als voorgerecht bijvoorbeeld tijdens een (kerst) diner.
Zalmtartaar
Ingredienten
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Meng de stukjes ui, limoensap, sojasaus, olijfolie en zout met elkaar.
Snijd de zalmfilet in blokjes en meng dit met de marinade. Laat dit 20 minuten in de koelkast marineren.
Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap, dit voorkomt dat de avocado bruin wordt.
Heb je een kookring, dan bedek je de bodem van de rink met een laagje avocado, vervolgens een laagje van de gemarineerde zalm. Decoreer met wat bieslook.
Heb je geen kookring, gebruik dan een kopje, bedek de bodem dan eerst met de zalm en eindig dan met de avocado, aangezien je het kopje omkeert en de zalm dan boven eindigt.
Eet smakelijk.
