Indiase kip tikka masala

Indiase kip tikka masala
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Nou, ik kan jullie vertellen dat dit gerecht behoorlijk goed in de smaak viel hier in huis. De jongens bestellen steevast butter chicken als we Indiaas gaan eten. Dus wilde ze ook eens wat anders laten proeven. De kip tikka scoorde hoge ogen en weet zeker dat dit de volgende keer ook besteld gaat worden. Missie geslaagd!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Indiase kip tikka masala

Bereidingswijze

Ingrediënten:

Voor de kip:

  • 500 gram kip (dij) filet in stukjes
  • 140 gram yoghurt
  • 5 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • halve theelepel zwarte peper
  • sap van een halve citroen

Voor de saus:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 30 gram roomboter
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 eetlepels vers geraspte gember
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 400 ml tomatenblokjes (uit blik mag)
  • 400 ml water
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel zout
  • 50 gram boter (apart houden)

Meng alle ingrediënten voor de kip met elkaar en doe hier vervolgens de kip bij. Schep dit goed om en dek af en laat dit minimaal 2 uur in de koelkast intrekken. Het lekkerste is als je dit een dag van te voren doet.

Doe een eetlepel olie in een pan met anti aanbaklaag en bak hierin op hoog vuur de kip aan alle kanten donker bruin. Haal de stukjes uit de pan.

Doe in een (dezelfde) pan met deksel de olie en roomboter. Als de boter gesmolten is, voeg je de ui, gember en zout toe. Bak dit glazig. Voeg dan de knoflook en paprikapoeder toe, bak dit circa 2 minuten mee. Voeg nu de overige kruiden toe; garam masala, kurkuma, korianderpoeder en komijn en bak dit nu ook 2 minuten mee.

Doe hier nu de tomatenblokjes en water bij en laat dit circa 15 minuten op een laag vuurtje door koken.

Gebruik nu een staafmixer of hier een gladde saus van te maken. Doe hier nu de slagroom, boter en suiker bij. Roer dit door totdat de boter is gesmolten. Voeg dan de stukjes kip toe.

Laat dit nu 5 minuten doorkoken. Garneer met verse koriander en serveer hier lekker basmati rijst of naan bij.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.