Masala kip broodjes

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Masala kip broodjes
pinit

Deze broodjes…oefff…heerlijk!. Ik maak meteen een grote voorraad, want de jongens zijn er gek op. Dus verdubbel gerust de ingredienten als je er ook meer wilt maken. Ze zijn uitstekend in te vriezen. Perfect als snack tussendoor, hapje op feestjes of lekker op tafel tijdens de feestdagen. Ik vulde de broodje met mijn masala kip(filet)

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Masala kip broodjes

Ingredienten deeg

Ingredienten kip in masala

Bereidingswijze deeg

    • Meng de bloem, gist, basterdsuiker en het zout in een kom en goed door. 
    • Meng vervolgens het ei en de zonnebloemolie  en boter door het bloemmengsel.
    • Voeg beetje bij beetje de melk toe aan het aan het bloemmengsel en kneed dit in 3 tot 5 minuten tot een zacht en soepel deeg. Dit kun je met de hand doen, maar dit kan ook in de keukenmachine met deeghaken.
    • Kneed het deeg nog even met de hand door.
    • Leg het deeg in de ingevette kom.
    • Dek de kom af en laat het deeg 1 uur  rijzen op een warme plek tot het verdubbeld is in omvang. 

    Maak ondertussen de masala kipvulling:

    Doe ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan.

    Bak hierin de ui en knoflook lichtbruin. Nu doe je de masala erbij. Bak dit goed aan, zodat alle smaken loskomen. Nu mag het vlees erbij, schep het vlees goed om in circa 5 minuten. Doe nu de tomatenpuree, de komijnpoeder, zwarte peper en ketjap erbij. Ook dit alles schep je goed om.

    Laat het vlees in circa 30 minuten gaar stoven op een zacht vuurtje. Laat dit afkoelen voordat je de broodjes vult. 

    • Verdeel het deeg in 15 gelijke delen en bol ze op.
    • Dek de deegbollen af en laat ze 10 minuten rusten.
    • Rol alle deegbollen uit tot ronde plakken.
    • Leg een grote eetlepel kip in het midden van de plak en vouw de randjes naar elkaar toe.
    • Leg de naad naar beneden en rol dit tot een mooie bal. 
    • Leg de broodjes op een beklede bakplaat.
    • Bestrijk de broodjes met een mengsel van eigeel en melk en bestrooi ze evt met sesamzaadjes. 
    • Bak de broodjes gaar in 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.