Nog nooit eerder hadden wij orzo gegeten. En inmiddels hebben wij dit wel wekelijks op het menu staan. Zo makkelijk te maken en zo lekker. Zeker met dit koude weer is zo een dampend bordje orzo echt zo fijn. De jongens zijn er gek op. Ik maak meteen een grote pan, zo hebben we voor 2 dagen genoeg. Het opwarmen doe ik wel in een pannetje en giet daar dan wat bouillon, melk of room bij. Zo wordt het weer lekker smeuiig.
Orzo met kip en spinazie
Ingredienten
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Bak de uit en knoflook in een beetje olijfolie goudbruin.
Voeg hier de kip aan toe, schep dit om en voeg vervolgens de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder toe. Schep dit ook weer goed om.
Voeg hier de orzo aan toe en bak dit 2 minuten mee.
Doe hier nu de kippenbouillon bij, Roer dit allemaal goed door elkaar en doe de deksel op de pan.
Laat dit nu ca 10 minuten op een zacht vuurtje doorkoken, totdat de orza gaar is.
Schep dit daarna goed om en voeg de room, kaas en spinazie toe, blijf omscheppen en doe dan het vuur uit.
Serveer met geraspte kaas.
