Om je vingers bij af te likken! Heerlijk en zo makkelijk zelf te maken. Geen zakjes en pakjes voor nodig! Nee, de lekkerste kaassaus maak je toch echt zelf!
Pasta met kip en kaassaus
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4-6 personen;
- 500 gram kipfilet in stukjes
- 500 gram pasta
- 40 gram boter
- 500 ml melk
- 1 eetlepel bloem
- 120 gram geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- nootmuskaat
- paneermeel
- halve theelepel gedroogde peterselie
- halve theelepel uienpoeder
- halve theelepel knoflookpoeder
- olijfolie
- 30 gram gesmolten boter
Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Doe nu in een pan een scheutje olijfolie en bak hierin de stukjes kipfilet me de knoflook en uienpoeder bruin en gaar.
De kaassaus maak je als volgt. Neem een pannetje en smelt hier de boter in, roer hier de bloem door. Blijf goed roeren zodat de bloem niet blijft plakken aan de bodem. Giet de melk er in beetjes bij. Haal de pan van het vuur en roer er de geraspte kaas doorheen en de stukjes mozzarella. Doe hier vervolgens een beetje nootmuskaat bij en de gedroogde peterselie. Nu heb je al een heerlijke kaassaus. Eventueel kun je wat peper (en zout) toevoegen.
Pak een grote ovenschaal en doe hier de kip en de pasta in en meng dit goed door elkaar. Schenk hier nu de kaassaus overheen en meng dit nogmaals goed door elkaar. Bestrooi alles met wat paneermeel en wat gesmolten boter.
Doe de schaal 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden zodat er een mooie korst ontstaat.