Ik ben gek op risotto en laat ik nu maar eerlijk bekennen dat ik dit zelf nog nooit gemaakt heb ! Schandalig…hier is nu verandering in gekomen. Want ik maakte de lekkerste vegetarische risotto die ik ooit geproefd heb! Eerlijk waar.. zo romig en vol van smaak en dat met slechts enkele ingrediënten. Het hele gezin heeft ervan gesmuld. Het was zo lekker dat ik nu al weet dat er nog heel veel lekkere risotto gerechten zullen volgen op mijn blog…
Romige risotto met champignons
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 2/3 personen;
- 2 sjalotten fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 250 gram kastanje champignons in 4 stukken gesneden
- 300 gram risotto rijst
- 900 ml groentebouillon (gemaakt met 2 bouillonblokjes)
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 ml kookroom
- zakje rucola
- zout en verse peper
Maak de groentebouillon volgens de verpakking (makkelijker kan het niet, doe 2/3 bouillonblokjes in 900 ml water en breng dit aan de kook)
Doe in een pan met een dikke bodem wat olijfolie en bak hierin de uien en knoflook aan. Doe hier de champignons bij en bak ze even mee. Vervolgens doe je hier de risotto rijst bij en ook dit roer je er goed door heen. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Als de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de rijst, voeg je weer een schepje bouillon toe. In ongeveer 15 minuten is alle bouillon opgenomen. Is de risotto voor jouw gevoel nog wat te droog, doe hier dan nog wat water bij.
Als laatste doe je hier nu de room en de Parmezaanse kaas bij, schep dit allemaal goed door elkaar. Voeg verse peper en zout naar smaak toe.
Het lekkerste is om de risotto meteen te serveren. Doe hier wat rucola bovenop en nog lekker wat extra Parmezaanse kaas.
Klaar om te genieten!