Ik maakte ze al eerder, deze verslavend lekkere spritskoekjes. Ze zijn zo simpel te maken, het enige dat je wel echt nodig hebt, is een stevige spuitzak. Je hebt best wat kracht nodig om de koekjes op te spuiten maar echt, het is de moeite waard. Leuk om uit te delen of mee te nemen naar een feestje.

Spritsen (spritskoekjes)
Ingredienten
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier of een silliconenmatje.
Doe de boter met de witte basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en meng dit circa 10 minuten tot een luchtig beslag (met de platte menghaak). Je ziet de kleur van het beslag lichter worden.
Doe het halve ei erbij. Voeg de bloem toe en meng alles door elkaar.
Doe het deeg in een spuitzak met een gekartelde spuitmond van 1 centimeter doorsnede.
Spuit nu vormpjes naar eigen smaak, dit kunnen bloemen zijn of een echte spritsvorm. Dit doe je door zigzaggend een lange strook van het deeg op te spuiten. Hou circa 5 cm ruimte tussen de koekjes.
Doe de spritsen in de oven en bak ze in 18 minuten licht goudbruin en gaar.
Snijd de spritsstrook direct uit de oven in stukken van 4-5 centimeter, want dan zijn ze nog zacht. Laat ze afkoelen op een rooster.