Tartelettes met een appel/notenvulling (a la Place)

Tartelettes met een appel/notenvulling (a la Place)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Ken je ze? Die heerlijke appel/noten vlaaitjes van de La Place? Ik ben er gek op! Ze stonden dan ook lang op mijn to do list om deze een keer zelf te maken. Op moederdag was het zover! Mijn moeder vond ze heerlijk en heeft me wel 3 keer gevraagd of ik ze echt zelf had gemaakt, hahaha.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Tartelettes met een appel/notenvulling (a la Place)

Bereidingswijze

Ingrediënten voor de vulling van 12 tartelettes;

  • 2 appels (Jonagold of Goudreinet)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 200 gram gemengde noten (ongezouten)
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eetlepels water

Snij de appels in kleine blokjes en laat dit op een zacht vuurtje samen met de suiker en kaneel een klein beetje zacht worden. Laat daarna afkoelen.

Rooster de gemengde noten in ongeveer 10 minuten op 170 graden mooi bruin. Doe in een steelpannetje de abrikozenjam met het water en laat de jam oplossen op een zacht vuurtje. Dit mengsel kun je gebruiken voor de glans op je noten.

Vul de tartelettes met de stukjes appel en verdeel hierop de gemende noten. Met een kwastje breng je vervolgens het jam mengsel aan op de noten en smullen maar.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.