Loop je weleens tegen het probleem aan dat je koekjes uitlopen in de oven of niet stevig genoeg zijn om deze te versieren? Met dit recept krijg je gegarandeerd mooie koekje die je kunt versieren met chocola, icing of een laagje marsepein. Ik maakte met dit deeg ook de schattige Hello Kitty koekjes.
Vanillekoekjes die niet uitlopen
Bereidingswijze
Voor circa 50 koekjes:
- 250 gram boter (op kamertemperatuur)
- 250 gram suiker
- 50 gram vanillesuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 500 gram bloem
Allereerst mix je de boter, suiker en vanillesuiker romig. Nu doe je het ei en het vanille extract erbij en mix nog even goed door totdat het ei volledig is opgenomen.
Nu zeef je de bloem en doe dit bij het boter en suikermengsel. Meng dit alles tot een stevig geheel. Ik doe dit zelf met mijn handen, omdat dit voor mij het beste werkt. Daarna verpak je het deeg in doorzichtige folie en laat je dit minimaal 1,5 uur rusten in de koelkast.
Voor het maken van de koekjes rol je het deeg uit tot de gewenste dikte. De ideale dikte is ongeveer een halve centimeter vind ik zelf.
Bak de koekjes in 10-12 minuten op 175 graden tot ze lichtbruin van kleur zijn. Kleinere koekjes hoeven wat korter gebakken te worden dan grotere.
Ik zie niet hoeveel graden , ik vermoed 175c ongeveer 15 min , zou dit goed zijn , vriendelijke groet. Ik heb ze eerder gemaakt maar dat was een paar jaar gelden
Klopt hoor, heb het erbij vermeld.