Ik moet bekennen dat ik nog nooit peentjes uit de oven heb gegeten. Het is dat mijn jongste zoon in de supermarkt riep, “mam, kunnen we dit vanavond eten?” en kwam met een grote bos waspeen bij het karretje staan. Dus ik op zoek naar een lekker recept. De lekkerste ingrediënten van verschillende recepten gebruikt, om uiteindelijk tot dit heerlijke recept te komen. De smaak was werkelijk boven verwachting!
Bospeentjes (wortelen) uit de oven!
Bereidingswijze
Ingrediënten:
- tros bospeen, het groen snij je eraf, laat een klein stukje aan de wortelen zitten.
- 20 gram boter
- 2 teentje knoflook uit de pers
- 2 eetlepels olijfolie
- halve theelepel tijm
Schil de wortelen met een dunschiller en spoel ze even af. Halveer de dikke exemplaren, zodat alle wortelen ongeveer even dik zijn. Dep ze daarna droog met wat keukenpapier. Doe de wortelen in een ovenschaal en doe hier de knoflook, olijfolie en tijm bij. Mix dit goed door elkaar, voordat de schaal de oven in gaat, verdeel je de boter in kleine blokjes en leg je dit op de wortelen.
Bak de wortelen in circa 40 minuten op 200 graden gaar en serveer bijvoorbeeld bij de aardappelen uit de oven en de kip met citroen uit de oven.