Garnalen met verse tomaten in masala (kerrie)

Garnalen met verse tomaten in masala (kerrie)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Oh zo lekker! Deze pittige garnalen met verse tomaten! Heerlijk met warme rijst en spinazie! Een ontzettend makkelijk recept, dat bij alle garnalenliefhebbers in de smaak zal vallen!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Garnalen met verse tomaten in masala (kerrie)

Bereidingswijze

  • 600 gram grote garnalen
  • 3 middelgrote tomaten (de zaadjes haal ik eruit, maar mogen er ook in blijven) in stukjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 Surinaamse peper (mag weg gelaten worden)
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel Hindoestaandse masala
  • halve theelepel zwarte peper
  • zout naar smaak
  • zonnebloemolie

Maak de garnalen schoon, ik haal zelf altijd het darmkanaal weg en trek de kop en poten eraf. De schil kun je er eventueel omheen laten, of er ook af trekken.

Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit hierin het ui, de knoflook en verse peper aan. Doe nu de massala erbij en bak dit ook goed aan, je zult zien dat er veel geuren vrij komen. Doe nu de stukjes tomaat erbij. Even goed roeren in de pan en nu vervolgens de garnalen in de pan. Op hoog vuur bak je de garnalen aan, totdat ze roze van kleur worden. Nu mag het water erbij en de zwarte peper. Met het deksel op de pan, laat je de garnalen in circa 25 minuten gaar worden, op een laag vuurtje.  Voeg zout naar smaak toe.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.