Garnalen met groene asperges, een super lekkere combinatie. Dat ik hier nu pas achter moet komen, haha. Wat hebben we gesmuld van dit gerecht. De groene asperges zou je ook kunnen vervangen door de witte asperges. Dit gaan wij vaker eten, zolang je lekkere asperges kunt krijgen natuurlijk.
Pittige tagliatelle met scampi’s en groene asperges
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 2 personen:
- 10 jumbo garnalen (scampi's)
- 1 rode peper in ringetjes gesneden
- 100 gram groene asperges, beetgaar gekookt
- 300 gram beetgaar gekookte tagliatelle (pasta)
- 1 volle theelepel pesto
- 2 teentjes knoflook (uit de pers)
- 150 ml kookroom
- zout en peper
- 3 eetlepels olijfolie
Fruit de knoflook in de olijfolie glazig, doe hier de rode peper en de pesto bij, bak dit nog even mee. Nu mogen de scampi's erbij. Dit alles roerbak je ca 1 minuut op hoog vuur. Snij de asperges in 3 stukjes en voeg deze ook toe. Schep alles nog een keer goed om in de pan. Als laatste doe je de kookroom erbij en zout en peper naar smaak. Verwarm het geheel nog even goed door en klaar is je saus. De gekookte tagliatelle mogen nu erbij en opscheppen maar.
Heerlijk met een groene salade van asperges en advocado.