Zelf kruidnootjes (pepernoten) bakken!

Zelf kruidnootjes (pepernoten) bakken!
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Wat is er nou leuker dan samen met je kinderen kruidnoten te bakken! Ieder jaar weer een feest en de jongens verheugen zich er ook echt op. Zodra de Sint weer in het land is, weten de jongens dat het binnenkort weer zover is! Met Sinterklaasliedjes op de achtergrond, zingen we (vooral ik! hard mee. Ik paste mijn recept iets aan en we zijn er unaniem over eens thuis dat dit de lekkerste kruidnootjes zijn

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Zelf kruidnootjes (pepernoten) bakken!

Bereidingswijze

Ingrediënten voor circa 100 kleine kruidnootjes

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 110 gram bruine basterdsuiker
  • 5 eetlepels melk
  • mespunt zout
  • 10 gram speculaaskruiden

Doe de droge ingrediënten bij elkaar (meel, suiker, zout en speculaaskruiden) en voeg vervolgend de boter en melk toe.

Kneed hiervan een samenhangende deegbal. Ik laat dit 10 minuten opstijven in de koelkast, maar als je koude boter gebruikt, hoeft dit niet.

Bekleed je bakplaat met bakpapier en maak van het deeg, kleine balletjes. Leg ze op de bakplaat en zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de balletjes is. Zo voorkom je dat ze in de oven tegen elkaar plakken en je 1 grote koek krijgt.

Stop de plaat in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak de kruidnootjes in circa 10 minuten gaar.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.