Aardappelpuree schotel met sperziebonen en gehakt

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Het is weer tijd voor lekkere, dampende ovenschotels. En dit keer probeerde ik deze aardappelpuree schotel uit. Een ovenschotel met gehakt en een romig laagje aardappelpuree. Ik maak met dit soort gerechten altijd een hele grote schaal, zodat we hier 2 dagen van kunnen eten en dat kan prima!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Aardappelpuree schotel met sperziebonen en gehakt

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 5/6 personen:

  • 1,5 kilo (iets) kruimige aardappelen, geschild en stukken gesneden
  • 200 ml warme melk
  • 50 gram boter
  • zout en peper naar smaak

Voor het sperziebonen-gehaktmengsel:

  • 500 gram sperziebonen, in gehalveerd en beetgaar gekookt
  • 500 gram (kip)gehakt
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 eetlepels ketchup
  • zout en peper
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen  in 20-25 min. gaar. Stamp de aardappelen daarna tot een puree met de melk, boter, peper en zout.

Doe wat olie in een pan en bak hierin de knoflook en ui aan. Doe nu het gehakt erbij en bak dit bijna gaar voordat je sperziebonen erbij doet. Doe hier de ketchup bij en schep dit even om. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Vet een ovenschaal in en verdeel het gehakt-sperziebonen mengsel over de bodem van de schaal. Hierover verdeel je de aardappelpuree. Bestrooi de gehele bovenkant met geraspte kaas.

Stop de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden .

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.