Je kunt verschillende soorten bakrecepten met appel vinden op mijn website, maar een boerenappelcake ontbrak nog. Deze luchtige cake met stukjes appel en kaneel is een ware traktatie. Zeker in deze tijd van het jaar. Het fijne van dit recept is, dat je binnen een handomdraai van deze cake kunt genieten. Zonder al te veel handelingen, ideaal dus!
Heerlijke boerenappelcake
Bereidingswijze
Ingrediënten voor een vorm van 30 x 20 cm;
- 225 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 225 gram fijne suiker
- 225 gram patentbloem
- 10 gram bakpoeder
- 3 eetlepels melk
- 4 eieren
- snufje zout
- 2 a 3 appels geschild en in blokjes gesneden
- 1 theelepel kaneel
- 1 zakje vanille suiker
- 1 eetlepel citroensap
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter.
Klop de suiker en de boter luchtig in 5 minuten. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige volledig is opgenomen. Doe hier nu hier ook de melk doorheen en klop dit even door.
Roer in een kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Haal dit door een zeef, en doe dit in 2 delen door het beslag. Spatel het mengsel voorzichtig door het beslag. Schep vervolgens het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Roer de appels, kaneel, vanillesuiker en citroensap in een kom door elkaar en verdeel over het cakebeslag.
Bak in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.