Chocolade brokken

Chocolade brokken
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Je kent dat wel, zeker na de feestdagen, blijft er altijd wel chocolade over. Hiermee maak je de lekkerste chocolade brokken naar eigen smaak. Doe er bijvoorbeeld nootjes, gepofte rijst, gedroogde vruchtjes of kokos doorheen. Pak het mooi in en je hebt een mooi verjaardagscadeautje.

Er zijn verschillende manieren op chocolade te tempereren. Door getempereerde chocolade te gebruiken zal deze goed stollen, een mooie glans krijgen en krakken als je hem doorbreekt. Het internet staat er vol van.

Maar als je zoals ik nu heb gedaan, voor de makkelijke manier kiest, dan smelt je de chocolade au bain marie en doe je hier de vruchtjes, nootjes etc bij en laat dit uitharden in de koelkast. Je bewaard de chocolade dan ook in de koelkast tot het moment van gebruik. Niet getempereerde chocolade, smelt ook eerder. Hou hier rekening mee.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Chocolade brokken

Bereidingswijze

Ingrediënten:

  • 400 gram chocolade naar keuze
  • 100 gram nootjes, kokos, smarties, gedroogd vruchten etc naar keuze.

Hak de chocolade in kleine stukjes.

Giet een klein laagje water in een pan.  Breng het water aan de kook en zet het vuur dan zacht.
Hang een kom in de pan maar zorg ervoor dat de onderkant van de kom niet het water in de pan raakt. Dit is een belangrijke stap want als de kom het water raakt, dan kan de chocolade gaan klonteren.  Doe 2/3 van chocolade in de kom en laat de chocolade smelten. Haal de pan van het vuur en doe de resterende chocolade erbij en roer dit er goed doorheen, totdat alles gesmolten is.

Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier, of giet de chocolade op een bakplaat bekleedt met bakpapier, of gebruik vormpjes. Bestrooi de chocolade met de nootjes etc en laat dit uitharden in de koelkast.

 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.