Pommes Duchesse

Pommes Duchesse
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Pommes Duchesse zijn gebakken vormpjes van aardappelpuree en ei. Het ideale bijgerecht om te serveren tijdens een kerstdiner of een gewoon diner. Je laat je gasten versteld staan als je verteld dat je de Pommes Duchesse zelf gemaakt hebt. Mijn kinderen vonden ze ontzettend lekker, in ieder geval!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Pommes Duchesse

Bereidingswijze

Ingrediënten voor circa 35 stuks

  • 1000 gram gekookte aardappelen
  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren losgeklopt
  • 50 gram geraspte kaas
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
  • extra benodigd: spuitzak met een kartel spuitmondje

Maak een puree van de warme gekookte aardappelen. Roer vervolgens de boter, eieren, zout en peper door de aardappelmassa, zodat je er een luchtige puree van krijgt. Als laatste roer je er de geraspte kaas doorheen. Meng het geheel goed met elkaar.

Laat de puree iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul een spuitzak met de puree en leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Spuit er vervolgens rozetten (of andere vormpjes) op. Bak de Pommesin circa 25 minuten goudgeel.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.