Verslavend lekker deze chocolade muffins! En super easy zelf te maken, probeer ze maar eens uit. Heel veel chocolade muffin recepten uitgeprobeerd en eindelijk een recept die helemaal naar mijn smaak is. Precies hoe een chocolade muffin hoort te zijn, lekker zacht, beetje moist van binnen en iets crunchy aan de buitenkant. Perfect gewoon!
Chocolade muffins (Double chocolate muffins)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 12 muffins:
- 280 gram bloem
- 80 gram cacao
- 250 gram suiker
- 300 ml karnemelk
- 60 gram gesmolten boter
- 60 gram zonnebloemolie
- 200 gram pure chocolade chips/ in blokje gesneden chocolade
- 1 theelepel vanille extract
- 2 theelepels oploskoffie
- 2 eieren (groot)
- 1 theelepel bakingsoda
- 2 theelepels bakpoeder
- halve theelepel zout
Verwarm de oven voor om 220 graden.
In een kom meng je de droge ingrediënten met elkaar; de bloem, zout, bakpoeder en bakingsoda, cacao, koffie en suiker. Zet dit even aan de kant.
In een andere kom mix je met een garde de boter, olie, ei, karnemelk en vanille extract met elkaar.
Schenk nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer dit met een spatel even door elkaar. Voeg nu de stukjes chocolade toe. Schep dit even om. Het hoeft geen egaal beslag te zijn. Mogen best wat klonten inzitten. Het is dus belangrijk om het beslag niet "over te mixen". Het moet een dik beslag zijn.
Schenk het beslag in de muffinvormpjes en vul ze tot de rand. Eventueel kun je nog een paar chocolade stukjes op de bovenkant strooien.
Bak de muffins de eerste 7 minuten op 220 graden en verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en bak ze in nog eens 8 minuten mooi goud bruin.
Controleer met een tandenstokertje of de muffins gaar zijn van binnen.
Warm zijn ze het lekkerste! Invriezen gaat prima met deze muffins.