Je moet ervan houden en als je ervan houdt dan is dit gewoon genieten. Je ziet ze vast wel eens tussen de exotische groentes liggen. Okra’s of okers. Boordevol vitamines en mineralen, maar hoe maak je deze nou klaar? Heel simpel! Je snijdt ze in stukjes van 0,5 cm en lekker opbakken met uitje, knoflook en wat peper. Heel simpel maar o zo lekker. Je kunt dit als bijgerecht serveren bij je rijsttafel. Ik vind het heerlijk met witte rijst en dahl (soort linzensoep) en wat chutney.
Gebakken okra (oker)
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 2/3 personen;
- 500 gram okra's gewassen en in stukjes gesneden, laat je niet afschrikken door de slijm die hiervan afkomt.
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- Surinaams pepertje (optioneel)
- zout en peper naar smaak
- zonnebloemolie of olijfolie
Schenk in een koekenpan een laagje olie. Fruit hierin de ui, knoflook en peper totdat het licht verkleurt. Doe hier nu de stukjes okra bij. Bak dit op een middelhoog vuurtje circa 8 minuutjes lekker bruin. Voeg peper en zout naar smaak toe. Wil je de okra bruiner en krokanter bak dit dan nog wat langer door.