Gebakken okra (oker)

Gebakken okra (oker)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Je moet ervan houden en als je ervan houdt dan is dit gewoon genieten. Je ziet ze vast wel eens tussen de exotische groentes liggen. Okra’s of okers. Boordevol vitamines en mineralen, maar hoe maak je deze nou klaar? Heel simpel! Je snijdt ze in stukjes van 0,5 cm en lekker opbakken met uitje, knoflook en wat peper. Heel simpel maar o zo lekker. Je kunt dit als bijgerecht serveren bij je rijsttafel. Ik vind het heerlijk met witte rijst en dahl (soort linzensoep) en wat chutney.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Gebakken okra (oker)

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 2/3 personen;

  • 500 gram okra's gewassen en in stukjes gesneden, laat je niet afschrikken door de slijm die hiervan afkomt. 
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • Surinaams pepertje (optioneel)
  • zout en peper naar smaak
  • zonnebloemolie of olijfolie

Schenk in een koekenpan een laagje olie. Fruit hierin de ui, knoflook en peper totdat het licht verkleurt. Doe hier nu de stukjes okra bij. Bak dit op een middelhoog vuurtje circa 8 minuutjes lekker bruin. Voeg peper en zout naar smaak toe. Wil je de okra bruiner en krokanter bak dit dan nog wat langer door. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.