Deze gevulde pistoletjes komen echt wel vaker bij ons op tafel! Tijden de quarantaine periode verzorgde ik op vrijdag een luxe lunch voor het gezin. Iedereen zorgde ervoor dat ze om 1230 uur beneden waren. Even geen (huis)werk maar gewoon even lekker tijd voor elkaar. Onze oudste werkt namelijk op zaterdag en op zondag slaapt iedereen graag uit. De vrijdag is daarom een perfecte dag voor een uitgebreide lunch.
Gevulde pistolet met gehakt
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 8 pistolets;
- 8 afbakpistoletjes
- 400 gram (kip) gehakt
- 2 rode uien, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 75 gram mais
- 1 ei
- handje geraspte kaas
- paprikapoeder
- chilipoeder
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hol de pistolets voorzichtig uit.
Meng het gehakt met de chilipoeder, paprikapoeder, ei, ui, knoflook, mais en strooi hier wat peper en zout overheen.
Vul de broodjes met het gehaktmengsel.
Bak de gevulde gehaktbroodjes 20 minuten in de oven zodat het gehakt mooi gaar is. Strooi de laatste 5 minuten de kaas over de broodjes.
Eet smakelijk!