Heerlijke Chinese kip

Heerlijke Chinese kip
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Wist je dat het ontzettend makkelijk is om Chinese kip zelf te maken? Iedereen gebruikt natuurlijk zijn of haar eigen recept. En ook met dit recept heb ik lang moeten experimenten om tot dit heerlijke resultaat te komen. Een echte aanrader, aangezien iedereen dit wel lekker vindt.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Heerlijke Chinese kip

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 4 kippenbouten met vel, schoongemaakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 6 volle eetlepels hoisinsaus
  • 2 volle eetlepels honing
  • half dopje Chinese rijstwijn
  • 3/4 theelepel zwarte peper
  • 3 teentjes knoflook uit de pers
  • 3/4 theelepel five spice kruiden
  • halve theelepel adjie-no-moto
  • 400 ml water

Doe de kippenbouten in een kom en doe hier alle kruiden bij (behalve het water). Meng dit goed met je handen. Ik doe dit meestal een avond van te voren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een bakplaat in de oven en giet daar het water in. Daarboven plaats je het ovenrooster en hierop leg je de kippenbouten.

De kruiden druppelen zo uit de kip op de bakplaat, welke dus gevuld is met water waardoor je een heerlijk jus krijgt, voor over je kip.

Na ongeveer een half uur, keer je de kippenbouten om en laat je ze nog circa 45 minuten in de oven bakken.

Laat de kippenbouten goed afkoelen voordat je ze in stukken snijdt, anders krijg je ze niet mooi in stukjes gesneden.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.