(Japanse) Zoetzure komkommer

(Japanse) Zoetzure komkommer
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Een lekker Oosters bijgerecht is wel de zoetzure komkommer. Je kunt ook dit, op zoveel verschillende manieren klaar maken. Dit is 1 van de varianten.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

(Japanse) Zoetzure komkommer

Bereidingswijze

Ingrediënten;

  • 1 halve komkommer
  • 6 eetlepels (rijst) azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 kleine witte ui, in halve ringen gesneden
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 0,5 theelepel sesamolie

Meng de azijn, sesamolie, suiker en de zout in een steelpan. Verwarm dit op het fornuis. Wanneer de suiker en de zout gesmolten zijn, proef je of het naar smaak is.

Was vervolgens de komkommer en halveer deze. Schraap vervolgens de pitjes eruit. Snijd de komkommer in kleine stukjes en doe deze in een goed schoongemaakte kom/pot/schaal samen met de ui (en peper).

Schenk vervolgens het azijn mengel erover. Laat dit mengsel goed intrekken en een paar uur later heb je heerlijke zoetzure komkommer.

 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.