Indische pasteitjes met kip en groente

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Indische pasteitjes met kip en groente
pinit

Mijn favoriete pasteitje…Een krokant, eigen gemaakt deegje met een vulling van kip, wortelen, vermicelli en doperwten welke wordt gefrituurd. Deze snack neem ik standaard mee, bij mijn bezoekje aan de Toko. De mannen in huis zijn hier ook erg gek op. Ik maakte een heleboel pasteitjes voor in de vriezer. Zo kunnen we weer even vooruit.

Omdat dit best een werkje is, kun je ervoor kiezen de vulling een dag van te voren te maken. Dit doe ik wel altijd, zo is de vulling meteen goed afgekoeld en kun je meteen beginnen met vullen zodra het deeg klaar is.

Als je ze in de vriezer bewaard, kun je ze 10 minuten op 200 graden in de airfryer opwarmen en ze zijn weer net zo vers! Echt genieten!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Indische pasteitjes met kip en groente

Bereidingswijze

Ingrediënten voor ca 40 pasteitjes;
1 kg patentbloem
200 gram gesmolten roomboter
50 gram zonnebloemolie
3 theelepels zout
1 theelepel suike1 ei
400 ml water op kamertemperatuur

Ingrediënten voor de vulling:

1 kg kipfilet, gekookt en fijn gesneden/geplukt
500 gram fijn geraspte wortelen/peen
100 gram diepvrieserwten
250 gram gekookte vermicelli (Soe-on) , snij dit grof zodat de sliertjes circa 2 cm groot zijn
1 ui fijn gesneden
3 teentjes knoflook uit de pers
4 eetlepels ketjap
1,5 eetlepel suiker
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel laospoeder
1 theelepel nootmuskaat
zout en peper naar smaak

Meng voor het deeg alle ingrediënten met elkaar, behalve het water. 
Voeg tijdens het kneden steeds een beetje water toe tot je een mooie elastisch deegje hebt. Laat het deeg nu een half uurtje rusten onder een theedoek. 

Nu kun je aan de vulling beginnen. 

Fruit de ui en knoflook matig vuur in een scheut olie. Voeg dan de kipfilet toe en strooi hier de gember, laospoeder en nootmuskaat overheen. Bak de kip lichtbruin.

Voeg nu de winterpeen toe en bak dit ook goed mee. Als laatste voeg je de vermicelli en doperwten toe. Schenk hier de ketjap overheen en hier mag ook de suiker bij. Schep alles goed om en voeg zout en peper naar smaak toe. 

 Laat de vulling uitlekken en afkoelen in een vergiet. 

Nu ga je weer verder met het deeg. 

Maak van het deeg bolletjes van 45 gram. laat dit onder een theekdoek liggen anders droogt het ui.

Bestrooi je aanrechtblad met bloem en rol een bolletje uit tot en cirkel van ca 0,5 cm dik. Gebruik je een pasteimaker dan rol je het bolletje uit zodat dit hierop past. Leg een grote eetlepel vulling op 1 helft, bevochtig de randen en vouw de pasteimaker dicht. 

Je kunt ook het deeg uitrollen tot een grote lap en hier met een kommetje of bordjes, rondjes mee uitsteken. Leg een grote eetlepel vulling op 1 helft, bevochtig de randen en vouw het rondje dicht tot een halve maan. Met een vork kun je de randjes aandrukken of je maakt een sierrandje naar eigen inzicht. 

Frituur de pasteitjes goudbruin in zonnebloemolie. Laat uitlekken verpak ze eventueel per stuk in een boterhamzakje. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.