Red Velvet Cake (Red Velvet taart)

Red Velvet Cake (Red Velvet taart)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Al een hele tijd had ik op mijn baklijstje, de Red Velvet Cake staan. Kerst was de perfecte dag om de cake uit te proberen. Van te voren, heel wat filmpjes op You Tube bekeken en eindelijk was het dan Kerst. Ik nam best een risico, door het recept niet eerder uit te proberen, maar ik had er vertrouwen in. Nou ik kan je vertellen, hij was lekkerder dan ik me had kunnen bedenken! Zelfs mijn ouders hebben gesmuld en mijn vader wilde een stuk meenemen naar het werk, dat zegt wel genoeg….

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Red Velvet Cake (Red Velvet taart)

Bereidingswijze

Ingrediënten voor een taart van 20 cm (circa 10-12 personen)

  • 250 gram cakemeel (gezeefd)
  • 20 gram cacaopoeder (gezeefd)
  • 120 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gram kristalsuiker
  • 3 eieren (m)
  • 250 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels rode kleurstof (uit de taartenwinkel)
  • halve theelepel zout
  • 1 theelepel witte azijn
  • 1 theelepel baking soda

Ingrediënten voor de cream cheese frosting ( 2 lagen vulling en evt afsmeren aan de buitenkant /of versieren van de bovenkant)

  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram roomkaas
  • 175 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 ml koude slagroom

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Op de bodem van je bakvorm leg je een velletje bakpapier. Je kunt de vorm ook goed invetten, zodat de cake straks zonder problemen uit je vorm komt. Ik gebruik bakpapier voor de bodem en de zijkanten.

Mix de boter totdat deze zacht is, voeg de suiker, beetje bij beetje toe en mix door totdat dit goed gemengd is met elkaar  en het mengsel zacht is. Doe nu 1 voor 1 de eieren erbij en doe pas het volgende ei erbij als de vorige volledig is opgenomen. Voeg nu het vanille extract toe en klop dit opnieuw goed door. Meng de cakemeel met de cacaopoeder.

Roer de karnemelk met de rode kleurstof door elkaar. Doe nu bij het botermengsel de helft van het cake/cacao mengsel en blijf goed mixen, doe nu de helft van de "rode" karnemelk erbij, blijf goed mixen. Daarna de andere helft van de "rode" karnemelk en als laatste de helft van het cake/cacaomengsel. Als alles goed gemengd is, stop je meteen met mixen.

Maak een mengseltje van de azijn en baking soda. Zodra het begint te bubbelen doe je het meteen bij je beslag en vouw je het beslag met een spatel goed door. Schenk nu het beslag in je bakvorm.

Stop je vorm in de voorverwarmde oven en bak de cake gaar in circa 50 minuten. Controleer met een cocktailprikker of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is je cake gaar. Is dit niet het geval, dan verleng je de baktijd, steeds met 5 minuten.

Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen voordat je de vulling aanbrengt. Ik heb de cake nadat deze is afgekoeld nog een uur in de koelkast gedaan.

Cream cheese frosting:

Mix de roomkaas en mascarpone tot een glad mengsel. Doe nu het vanille extract en de poedersuiker erbij. Blijf mixen totdat je opnieuw een egaal mengsel hebt. Nu doe je beetje bij beetje de slagroom bij het mengsel en blijf goed mixen. Stop met mixen totdat je een goede consistentie hebt bereikt, welke dik genoeg is om uit te smeren. Is je frosting te vloeibaar, doe er dan wat meer poedersuiker bij.

Bedek iedere laag van je cake met een laag van de frosting. Leg de lagen op elkaar. Eventueel kun je de zijkanten met de frosting insmeren of je maakt leuke roosjes op de bovenkant van de taart. Versier de cake naar eigen smaak.

 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.