Monkey bread is een gebak van brooddeeg wat door kaneelsuiker is gerold. Het eindresultaat is een zacht, zoet en sticky brood dat je in stukjes kunt afplukken of ook in plakjes kunt snijden.
Ik maakte de makkelijke variant dat ook erg leuk is om met kinderen te maken. Samen met Diyan maakte ik dit heerlijke brood, dat erg in de smaak viel tijdens het Paasontbijt. Eigenlijk deed Diyan al het werk en ik schreef mee en filmde. Dus de taken waren prima verdeeld. Het filmpje kun je terug vinden op mijn Tik Tok account.

Makkelijke monkeybread
Ingredienten
Bereidingswijze
-
Bereidingswijze
Vet de bakvorm (circa 25 cm)die je wilt gaan gebruiken in met boter. Dit hoeft geen tulbandvorm te zijn, mag ook een ronde of rechthoekige cake vorm.
Meng 150 gram kristalsuiker met 2 theelepels kaneel in een grote kom.
Allereerst snij je de hele rollen croissantdeeg in plakken, per rol ongeveer 6-7 plakken. De plakjes snij je in vieren. Zodat je echt kleine stukjes krijgt. Doe de stukjes in de kom met kaneelsuiker en bedek ze met een laagje kaneelsuiker.
Doe dan alle stukjes in de cakevorm.
Smelt de boter in de magnetron en schenk dit over de bruine suiker. Doe hier de extra kristalsuiker en kaneel bij en roer dit door elkaar.
Schenk dit vervolgens over de stukjes deeg in de vorm.
Bak de monkeybread in een voorverwarmde oven van 175 graden in 45 minuten gaar.
Laat het iets afkoelen en keer het dan om. Eet smakelijk!.