De combinatie van een heerlijk zacht broodje met mijn kip in oestersaus en daarop nog komkommer op zuurr is echt goddelijk.
De bao buns zijn echt makkelijker te maken dan je denkt. Als je eerder met gist hebt gewerkt, is dit deeg echt een eitje.
En vul ze gerust met van alles wat je lekker vindt, gebakken garnalen, kip in masala, gebakken ei, heb het allemaal geprobeerd en zo lekker.
Bao bun met kip in oestersaus
Ingredienten
Voor de kip in oestersaus
Bereidingswijze
-
Beredingswijze
Begin eerst met het deeg.
Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel in ongeveer 10 minuten. Dit kun je met de hand doen maar ook .
Maak van het deeg een bal en smeer deze in met 1 eetlepel olie. Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plek rijzen tot het verdubbeld is in volume. Dit duurt ca 1 uur.
Ga ondertussen aan de slag met de vulling.
Doe een laagje zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de ui en knoflook glazig.
Doe nu de geraspte gember erbij en bak dit even mee. Nu mag het gehakt erbij. Bak het gehakt op hoog vuur totdat het vocht iets verdampt en de kip niet meer roze van kleur is.
Nu mogen de andere ingrediënten erbij ; oestersaus, ketjap, honing, zwarte peper en maizena. Bak dit op een middelmatige vuur circa 10 minuten goed door. Voeg de zout naar smaak toe en 2 fijngesneden takjes selderij.
Zodra het grootste deel van het vocht verdampt is, mag het vuur uit. Garneer met de overgebleven selderij.
Laat dit afkoelen.
Ga weer verder met het deeg.
Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes. Maak er bolletjes van en rol deze uit tot een ovaal deeglapje van een halve centimeter dik.
Mocht het deeg plakken gebruik dan een klein beetje bloem op je aanrechtblad.
Vet een stokje in met olie, leg deze in het midden van het deeg en vouw het deeg in de lengte dubbel over het stokje. Trek het stokje er voorzichtig uit en leg het deeg op een klein stukje bakpapier. Knip van een vel bakpapier kleine stukjes die passen onder het broodje.
Laat het deeg nog 1 uur rijzen.
Plaats een stoommandje op een pan met kokend water. Afhankelijk van de grootte van je stoommandje, leg je een aantal broodjes, met het bakpapiertje eronder in het mandje. Hou er rekening mee dat de broodjes nog iets uitzetten. Stoom de broodjes in 10 minuten. Dit is tevens de tijd voor de broodjes, mocht je ze in een stoomoven bereiden.
Vul de broodjes met het kipgehakt en wat komkommer en rode ui op zuur.
Eet smakelijk!