Weer eens wat anders dan de standaard tomatensaus. Een heerlijke pasta met aubergine en tomatensaus. Echt een favorietje van mij geworden hoor. Een makkelijk, simpel gerecht dat ook nog eens voedzaam is. Zelfs de jongens hebben hiervan gesmuld.
Pasta met aubergine in tomatensaus
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram gekookte pasta naar keuze
- 4 teentjes knoflook uit de pers
- 1 ui fijn gesneden
- 800 gram tomatenblokjes uit blik
- verse basilicum
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 aubergines in lange plakken gesneden (ca 0,5 cm dik)
- peper en zout
Verhit in een koekenpan wat olijfolie. Bak de plakken aubergine snel aan beide kanten goudbruin en leg dit aan de kant.
Doe nu nog wat olijfolie in een pan en fruit hier de knoflook en ui glazig. Voeg hier nu de tomatenblokjes aan toe, met de oregano en (gedroogde) basilicum. Doe hier nu peper en zout naar smaak bij. Als laatste roer je de plakken aubergine door de saus.
Laat de pasta uitlekken en giet het bij de saus, meng alles goed door elkaar en garneer met verse basilicum.
Eventueel kun je hier hier wat geraspte kaas bij serveren.