Perkedel jagung (Indische maiskoekjes)

Perkedel jagung (Indische maiskoekjes)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Deze Indische maiskoekjes zijn vol van smaak. De perfecte snack voor het weekend en heerlijk als bijgerecht bij een rijsttafel. Het is een simpel gerecht maar echt zo lekker. Je kunt er zelf eigenlijk van alles aan toevoegen. Denk aan gemalen garnalen, div. klein gesneden groente, stukjes kip. Ik maakte de simpele variant, ook om te ervaren hoe het is om ze zelf te maken. Dat er een volgende keer komt, was mij meteen duidelijk! Een heerlijk hartig koekjes, aan de buitenkant lekker knapperig en de binnenkant lekker zacht en vol van smaak. De volgende keer voeg ik er inderdaad wat stukjes garnalen aan toe, dit lijkt mij ook heerlijk!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Perkedel jagung (Indische maiskoekjes)

Bereidingswijze

Ingrediënten voor ca 10 stuks:

  • 1 blik mais van ca 300 gram (de helft van de mais, maal je fijn)
  • 1 takje selderij, fijn gesneden
  • 0,5 theelepel ketoembar
  • 0,5 theelepel laos
  • 0,5 theelepel kentjoer
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 1 fijn gesneden ui
  • 1 ei
  • 20 gram bloem

Meng alle ingrediënten met elkaar. Maak hier balletjes van, druk ze een beetje plat en frituur ze dan in hete zonnebloemolie tot de gewenst kleur. 

Serveer met chilisaus of hete ketchup. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.