Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Het recept van mijn Red Velvet taart is al duizenden keren bekeken en is 1 van de favoriete recepten op mijn website. De red velvet cupcakes ontbraken nog, maar vanaf vandaag niet meer. Deze smeuïge red velvet cupcakes zijn precies zoals ze horen te zijn, een zachte en smeuïge binnenkant met een heerlijke witte chocolade roomkaas topping. Na het eten van deze cupcakes wil je geen andere meer!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Red velvet cupcakes

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

  • 160 gram bloem
  • 12 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • 0,5 tl zout
  • 150 gram kristalsuiker
  • 120 ml karnemelk
  • 110 gram zonnebloemolie
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 0,5 tl witte azijn
  • 1 ei
  • 1 theelepel rode (gel) kleurstof
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de topping/toef:

  • 100 gram gesmolten witte chocolade
  • 150 gram roomkaas/zuivelspread
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 50 gram poedersuier
  • 30 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 175 graden

In een grote kom, zeef je de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout. Roer dit door elkaar en zit dit aan de kant.

In een maatbeker meng je de olie, karnemelk, vanillextract en azijn met elkaar.

In een andere kom, klop je de boter en suiker zacht. Voeg nu het ei toe en mix dit er ook goed doorheen. Voeg  nu het olie mengsel toe terwijl je blijft mixen. 

Voeg nu de droge ingrediënten toe en mix dit op een lage snelheid door het beslag totdat het goed gemengd is. Voeg als laatste de kleurstof toe en mix dit ook kort door het beslag. 

Verdeel het beslag over 12 papieren cupcukevormpjes die je een een cupcake tray hebt geplaatst. 

Bak de cupcakes in circa 15-17 minuten gaar. Test met een cocktailprikker of de cupcakes gaar zijn. 

Laat ze afkoelen voordat je de topping aanbrengt.

De topping:

Mix de roomkaas en boter tot een glad mengsel. Doe nu het vanille extract en de poedersuiker erbij. Blijf mixen totdat je opnieuw een egaal mengsel hebt. Nu doe je beetje bij beetje de afgekoelde, gesmolten witte chocolade  bij het mengsel en blijf goed mixen. Stop met mixen totdat je een goede consistentie hebt bereikt.

Doe de creme in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes. Versier met sprinkels of andere lekkere dingen. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.