Bokkenpootjestaart (no bake)

Bokkenpootjestaart (no bake)
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Naast ongeveer 100 andere lekkere recepten, staat de bokkenpootjestaart al heel lang op mijn ” to bake list”. Vandaag ging ik weer op bezoek bij mijn pasgeboren neefje en nam deze heerlijke taart mee. Mijn zusje houdt namelijk erg van bokkenpootjes, dus wist zeker dat ik haar hiermee kon verrassen! Zij heeft, net als de overige familieleden, gesmuld van de taart! En weet je dat dit echt zo makkelijk te maken is? Omdat de taart minimaal 4 uur moet opstijven, moet je hier wel tijdig mee beginnen. Ik maakte de taart een avond van te voren en garneerde het de volgende dag.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Bokkenpootjestaart (no bake)

Bereidingswijze

Ingrediënten voor een taart van 22 cm:

  • springvorm van 22 cm
  • 1 pak bastognekoekjes (of een andere koekje)
  • 75 gram gesmolten roomboter
  • 1 pakje vanille kloppudding (van dr Oetker)
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes klopfix (slagroomversteviger)
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 pakken bokkenpootjes

Bekleed de springvorm met bakpapier. Snij een reep van het bakpapier af om ook de rand te bekleden. Zo krijg je de taart er makkelijk uit.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een zakje en ga hier met een deegroller over heen. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter en druk dit gelijkmatig plat op de bodem van je springvorm. Leg dit even weg in de koelkast terwijl je de vulling van de taart maakt.

In een grote kom doe je de slagroom, klopfix en de inhoud van het pakje kloppudding. Mix dit met een mixer totdat je een stevige massa hebt. Nu doe je de mascarpone en poedersuiker erbij en ook dit mix je goed door totdat je een mooi geheel hebt.

Halveer de bokkenpootjes (in de lengte) Je snijdt ze dus voorzichtig door midden in het laagje creme. Het maakt niet uit als ze breken, de gebroken stukjes hebben we straks nodig om de taart mee te garneren.

De helft van het slagroom vanille mengsel breng je aan op je koekjesbodem. Hierboven leg je de halve bokkenpootjes, totdat het mengsel bedekt is. Hierboven smeer je de andere helft van het mengsel uit. Leg de springvorm nu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Voordat je taart opdient, leg je de stukjes bokkenpootjes, netjes op de taart.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.