De penne pasta met broccoli en worstjes is een heerlijk en makkelijk gerecht voor de doordeweekse dagen. In plaats van de penne kun je uiteraard ook een andere pasta soort gebruiken. Een gerecht dat zeker vaker bij ons op tafel komt!
Penne pasta met broccoli en worstjes
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4/5 personen:
- 400 gram (penne) pasta (beetgaar gekookt)
- 500 gram broccoli (beetgaar gekookt)
- 500 gram braadworstjes
- 50 gram geraspte kaas
- 1 fijn gesneden ui
- 1 fijn gesneden teentje knoflook
- 200 gram creme fraiche
- zout en peper
Bak de braadworstjes in een beetje boter goud bruin en haal deze uit de pan. Snij de worstjes vervolgens in stukjes.
Doe in dezelfde pan de ui en knoflook en fruit dit aan, nu mogen de broccoliroosjes erbij. Bak dit even mee, na 2 minuten mogen de worstjes erbij. Schep dit om en schenk de creme fraiche hierbij. Ook dit schep je op een zacht vuurtje goed om. Strooi hier nu de geraspte kaas overheen.
Als laatste meng je hier je pasta doorheen. Voeg zout en peper naar smaak toe en klaar is je heerlijke pasta.