Deze broodjes kip met satésaus zijn echt een aanrader! Het lijkt veel lastiger dan het is. Ben je op zoek naar een lekker lunchgerecht, zoek dan beslist niet verder.
Broodje kip in satésaus
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 8 pistoletjes
- 500 gram kipdijfilet in stukjes gesneden
- 1 ui, heel fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 0,5 theelepel verse gember geraspt
- 150 gram pindakaas
- 1 rode peper fijn gesneden of 1 theelepel sambal oelek
- 150 ml kokosmelk
- 2 el ketjap manis
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepel ketoembar
- sap van halve citroen
- gebakken uitjes
- halve komkommer, in reepjes gesneden
Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip rondom goudbruin en bijna gaar. Voeg de uien, knoflook, gember en rode peper toe en bak kort mee. Voeg de ketjap manis, kokosmelk, pindakaas en overige ingrediënten toe. Laat dit alles 5 minuten op een zacht vuurtje doorkoken.
Verdun de saus eventueel met de kokosmelk.
Verdeel de kip en de stukjes komkommer over de broodjes,
Garneer de kip met gebakken uitjes.