Croque monsieur

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Croque monsieur
pinit

Diyan wilde heel graag een keer Frans eten. Hij bedoelde eigenlijk dat hij heel graag stokbrood wilde eten…hahaha. Maar goed, de Franse keuken is wel meer dan alleen baguette. Dus na wat speurwerk kwam ik op deze croque monsieur. Een soort Franse tosti…Wat hebben ze gesmuld.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Croque monsieur

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 2 personen;

Ingrediënten

  • 4 sneetjes casinobrood
  • 2 plakken ham of kipfilet
  • 100 gram geraspte kaas
  • 30 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 325 ml melk
  • Zout en peper
  • theelepel mosterd (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Voor het maken van de bechamelsaus, smelt je de boter in een pannetje, maar laat het niet verkleuren.

Voeg als de boter gesmolten is, de bloem toe en roer met een garde goed door. Blijf een paar minuten roeren om de bloem te garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe, totdat je een gladde en dikke saus hebt. Breng dit op smaak met zout en peper (en evt de mosterd)

Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg hier het brood op. Smeer de sneetjes brood in met boter. Leg op 1 boterham een plak ham, geraspte kaas en verdeel er wat saus over.

Leg de tweede boterham erop en beleg dit ook met saus en als laatste met wat geraspte kaas. Bak dit in de oven tot de bovenkant mooi bruin is, dit duurt ca 10 minuten.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.