Ze zijn er thuis gek op, aardappelschijfjes uit de oven met die lekkere “aardappel anders” saus erover. Ik kocht deze normaal uit het bekende potje maar nu probeerde ik deze zelf uit. Een stuk gezonder en vrij van ongezonde E-nummers. Deze ovenschotel viel erg in de smaak, ik zal dan ook zeker nooit meer de saus uit het potje kopen. Je kunt de groentes vervangen door groente die jij zelf lekker vindt, ook kun je hier bijvoorbeeld stukjes kipfilet of gehakt aan toevoegen. Varieer erop los zou ik zeggen…
Ovenschotel Aardappel Anders
Bereidingswijze
Ingrediënten voor 4/5 personen:
- 1 kipfilet
- 500 gram groente naar keuze (ik gebruikte champignons en sperziebonen)
- 1 kilo aardappels in schijfjes en 5 minuten voorgekookt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 40 gram bloem
- 40 gram roomboter
- 250 ml melk
- 250 ml kipbouillon
- 100 gram geraspte kaas
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Versnipper de uien en pers de tenen knoflook.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter in een pannetje. Doe de ui en de knoflook bij de boter en bak tot het glazig wordt. Doe hier de bloem blij en bak even mee.
Voeg de melk en bouillon beetje bij beetje toe. Net zolang tot er een dikke saus ontstaat. Roer hier 50 gram van de kaas door. Strooi hier ook de oregano, peterselie en chilipoeder doorheen. Maak af met peper en zout uit de molen.
Snij de groenten is stukjes en blancheer zo nodig. Dit heb ik wel met de sperziebonen gedaan.
Meng in een grote ovenschaal de aardappelschijfjes en groenten. Bestrooi met peper en zout. Giet de saus over de inhoud van de ovenschaal. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 30 minuten gaar.