De lekkerste appeltaart

De lekkerste appeltaart
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Samen met mijn jongens maakte ik voor het eerste een appeltaart. Eerder maakte ik wel de appel noten taart van La Place na maar een oer Hollandse appeltaart had ik werkelijk nog niet eerder gemaakt. Dus het was de hoogste tijd hiervoor! Samen met onze jongste ging ik aan de slag en wat  een geslaagde taart was dit. Zo lekker, dat de jongens er nu iedere week 1 willen bakken!

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

De lekkerste appeltaart

Bereidingswijze

Ingrediënten voor een taart van 24 cm:

Voor het deeg;

  • 350 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • citroen rasp van een halve citroen
  • snufje zout
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 175 gram witte basterd suiker
  • halve ei
  • 250 gram  boter

Voor de vulling:

  • 200 gram amandelspijs (hou je hier niet van dan kun je dit ook weglaten)
  • 1,5 -2 ei los geklopt
  • 4 jonagold appels geschild en in partjes gesneden
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 eetlepels custard
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 75 gram donkere rozijnen (optioneel)
  • abrikozenjam voor de mooie glans

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Dit deed ik met de hand. Maak hier een bal van en verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 24 centimeter  in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.

Rol nu 3/4 van het deeg uit tot een dikte van 3/4 millimeter. Bekleed hiermee de bodem en zijkant van de springvorm.

Meng het amandelspijs met  de eieren, voeg net zoveel ei toe, tot het makkelijk smeerbaar is en verdeel dit over de bodem.

Doe de stukjes appel in een kom en meng deze met de kaneel, het custardpoeder, de rozijnen en de basterdsuiker.

Doe de appelvulling nu in de taartvorm en druk de appelvulling stevig aan.

Rol van het overgebleven deeg slierten en leg deze in een ruitvorm over de taart. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak de appeltaart in circa 60 minuten goudbruin.

Als de bovenkant van de taart te donker dreigt te worden, bedek deze dan met een stuk aluminiumfolie.

Laat de taart volledig afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Verwarm de abrikozenjam en bestrijk hiermee de afgekoelde appeltaart voor een mooie glans.

We aten de appeltaart met opgeklopte slagroom.

 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.