Gewokt asperge (tips) met knoflook

Gewokt asperge (tips) met knoflook
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Groene asperges, ik houd ervan! Vooral de jonge, dunne asperges vind ik heerlijk. Lekker in de wok met wat knoflook en boter. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht bij een sjiek diner.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Gewokt asperge (tips) met knoflook

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram jonge groene asperges (de dunne)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels ongezouten roomboter
  • 4 teentjes knoflook uit de pers
  • zout en peper uit de molen
  • optioneel verse citroen

Snijd de harde onderkant van de asperges eraf. Meestal is dit circa 1 a 2 centimeter

Doe de olijfolie in een pan en voeg de asperges toe. Schep dit circa 1 minuut goed om en voeg dan de boter en knoflook toe.

Blijf dit goed omscheppen. totdat je merkt dat de asperges wat zachter beginnen te worden. Dit duurt ongeveer 2 a 3 minuten. Bestrooi de asperges met zout en peper naar smaak en eventueel de verse citroensap.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.