Eclairs

Eclairs
Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
pinit

Hou je van soezen dan hou je zeker weten van eclairs. Eclairs zijn langwerpige soezen gevuld met een lekkere vulling. Je kunt ze vullen met slagroom, banketbakkersroom of een lekkere mousse. Ik maakte de eclairs voor Vaderdag en vulde deze met een een combinatie van banketbakkersroom en slagroom, een heerlijke, romige en luchtige vulling dus.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Eclairs

Bereidingswijze

Ingrediënten voor 12-14 eclairs:

  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 200 ml water (of 200 ml melk)
  • 4 eieren

Voor de ganache;

  • 100 ml slagroom
  • 100 ml pure chocolade in stukjes

Doe het water en de boter in een steelpannetje en breng het aan de kook, zodra het kookt gooi je in 1 keer de bloem erbij en begin meteen met roeren. Terwijl je roert, merk je dat het deeg een bal vormt, doe dan het vuur uit. Roer even door totdat het mengsel een beetje is afgekoeld.

Doe 1 ei erbij en roer met goed tot het ei helemaal opgenomen is. Doe daarna het tweede ei erbij en roer opnieuw goed door totdat je een egaal mengsel hebt. Doe het zelfde me de andere 2 eieren.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het deeg in de spuitzak met een spuitmond van circa 1 cm. Spuit hiermee lijnen van ca 10 cm.

Bak de eclairs in een voorverwarmde oven van 225 graden. Zodra de eclairs bruin zijn, zijn ze klaar. Dit zal circa 15 minuten duren. . Let op, iedere oven is anders. Laat de eclairs nog 10 minuten in de oven met de ovendeur op een kiertjes.

Laat de eclairs goed afkoelen en snij ze doormidden en vul ze met bijvoorbeeld slagroom. Je kunt ook in de 2 zijkanten een gaatje prikken en met een spuitzak en een stevig spuitmondje, de eclair vullen.

Maak een ganache van pure chocolade en slagroom. Dit doe je door de slagroom op te warmen en dit bij de chocolade te schenken. Laat de 1 minuut staan en roer dit vervolgens goed door elkaar. Dip hier je eclairs in nadat ze gevuld zijn.

 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.