Flantaart

Ga door naar het recept Print recept
0 Voeg toe aan favorieten
Flantaart
pinit

Een van mijn favoriete taarten van dit moment. Een heerlijke crunchy bodem met een zijdezachte vanillepudding…hemels gewoon. Even wat anders dan andere taarten maar o zo lekker. Je kan de vulling een beetje vergelijken met bankbakkersroom maar je maakt het net even anders. Echt het proberen waard, je zult er geen spijt van krijgen.

pinit
0 Voeg toe aan favorieten

Flantaart

Bereidingswijze

Ingrediënten voor een vorm van ca 17,5-20 cm:

Voor het deeg;

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 40 gram melk
  • 1 gram zout
  • 25 gram suiker
  • 1 eigeel

Voor de vulling:

  • 400 gram (volle) melk
  • 400 gram slagroom
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 60 gram maizena
  • 1 vanille stokje

Mix alle ingrediënten voor het deeg met elkaar tot een mooi deegje en verpak dit in plastic folie en laat dit opstijven in de koelkast voor minimaal een uur. 

Vet je bakvorm in. 

Rol het deeg uit met een dikte van ca 0,5 cm. Bekleed de bodem en de zijkanten van je vorm met het deeg. Prik in de hele bodem gaatje met een vork en leg de vorm in de vriezer. 

Ondertussen maak je de vulling:

Doe de eieren en suiker in een kom en klop dit met een garde door elkaar. Voeg hier nu de maizena aan toe en meng dit er goed doorheen totdat je een egaal beslagje hebt.

Doe de melk en slagroom in een steelpannetje. Snij het vanillestokjes open en haal het merg eruit en doe dit bij het melkmengsel samen met het stokje. Breng dit nu aan de kook. Zodra het kookt, haal je het vanille stokje eruit en schenk je het mengsel in 4 x bij het eimengsel terwijl je goed blijft doorroeren. Haal nu alles door een zeef, zo voorkom je dat je straks stukjes in je pudding hebt. 

Doe nu alles weer terug in de pan op een laag vuurtje. Blijf roeren, je merkt dat het mengsel dikker wordt. Zodra grote bellen ziet dan doe je het vuur uit en schenk je de pudding in de taartvorm. 

Met een lepel maak je de bovenkant glad. 

Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180 graden, in ca 45 minuten gaar en mooi bruin/zwart aan de bovenkant.

Laat de taart compleet afkoelen in de koelkast, dan is deze het lekkerst.

Eet smakelijk. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @mooie_recepten op Instagram en hashtag #mooie recepten zodat wij al jouw recepten kunnen zien.

Pin dit recept en deel het met je volgers.

pinit
Recipe Card powered by WP Delicious

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.